Rózsaablakok titkai - Gótikus mandalák nyomában

Szakrális Geometria és üvegfestészet workshop

 a Napfényes Élet Alapítvány szervezésében
Vezeti: Komáromy Zoltán és Szabó Norbert


2018. ősz (Sz-V)

2 napos workshop – 9:00-17:00

Cím: 1063 Budapest, Bajnok u. 12.
Ára: 25 000 Ft

REGISZTRÁCIÓ WORKSHOPRA »

A különleges foglalkozás alatt megismerkedünk a rózsaablakokkal, történetükkel, szakrális geometriájukkal és az üvegfestészet alapjaival is. Rózsaablakokat szerkesztünk, majd a mintákat kifestjük. A műhelymunka ideális ajándék készítésére is. A foglalkozás nem igényel jártasságot a témában, bárki részt vehet rajta!

 

 

Kik vezetik a tanfolyamot?

Szabó Norbert – festő, oktató, művészetterápiás csoportvezető

Gyermekkorom óta szeretek rajzolni és festeni, de 17 éves korom körül kezdtem igazán foglalkozni vele. 2006 óta tartok tanfolyamokat a rajz és festészet, valamint az önismeret területén. A Napfényes Gyógyközpontban pedig  egyéni és csoportos művészetterápiás foglalkozásokat vezetek. Kiemelt érdeklődési területem a kreativitás fejlesztése, kurzusaimon leginkább  felnőttekkel foglalkozom. Fontosnak érzem, hogy az emberek újra rátalálhassanak kreatív részükre, és alkotó emberré váljanak.

Rájöttem, hogy szeretek tanítani, magam is rengeteget tanulok, miközben oktatok. tanfolyamvezetői munkámban igyekszem hasznosítani azokat atapasztalatokat, melyeket autodidakta művészként tanulmányaimban szereztem.

További információk Szabó Norbert tanfolyamairól: www.rajztanfolyamok.hu

Komáromy Zoltán – grafikus, programozó

Már gyermekkoromban is érdeklődést mutattam a rajzolás iránt, előszeretettel rajzoltam geometrikus formákat. Kiskoromban többedmagammal rövid repülőutat is nyertem egy a Malév által meghirdetett rajzpályázaton. Később grafikusként helyezkedtem el a kereskedelmi televíziózásban. Több grafikával kapcsolatos sikeres programot is terveztem, készítettem. Már korán felmerült bennem, hogy bizonyos formák, szimbólumok, térbeli testek mit jelentenek, és milyen szellemi tartalmakat hordoznak. Tanulmányoztam külföldi szakemberek munkásságát e téren (pl. Rudolf Steiner, Paul Schatz, George Adams, Lawrence Edwards, Helmut Warm, Drunvalo Melkizedek) majd a meglévő szakirodalom, illetve saját tapasztalataim alapján egy olyan Szakrális Geometria tanfolyamot állítottam össze, ami szerkesztéseken, térbeli építésen, rajzoláson és modellezésen keresztül világít rá szellemtudományi összefüggésekre.
A Napfényes Élet Alapítvány munkatársaként kiadványokat és grafikákat tervezek, készítek.

Mit fogunk megtanulni a workshopon?

  • Röviden megismerjük a Szakrális Geometria alapjait, az alapvető szerkesztéseket és mögöttes szimbolikájukat

  • Elsajátítjuk, hogy hogyan kell előkészíteni, elkezdeni és befejezni egy rózsaablakot, hogy mit mi után érdemes csinálni.

Kinek való ez a hétvége?

  • Mindenkinek, aki teljesen kezdő, és azoknak is, akik már járatosak valamilyen művészeti ágban.

  • Kiemelten ajánljuk azoknak akikett érdekel a mandalák világa és a formák mögöttes szimbolikája, jelentése.

  • Ha meg szeretné tanulni az üvegfestés technikáját.

  • Valamint azonknak is akiknek kevesebb a kézügyessége

A workshop időtartama:

  • 2 hétvégi nap 9-17-ig. 

  • A kurzuson bárki részt vehet, aki betöltötte a 15. életévét.

  • Egyébként a részvételhez nem szükséges semmiféle előképzettség

Részvételi díj:

  • 25 000 Ft (tartalmaz minden alapanyagot, segédanyagot és jegyzetet)

Jelentkezni lehet: 
Napfényes Élet Alalpítvány 
Tel: 061-311-9999, tanfolyam@napfenyes.hu
Jelentkezni lehet a kurzus előtti utolsó hétköznap, vagy a maximális létszám eléréséig.

www.napfenyestanfolyamok.hu

 

Tanfolyami fotók:

 

 

szgeo rozsaablakok

LÁTVÁNYOS VIDEÓK
Tovább +

LÁTVÁNYOS VIDEÓK

Mi a kapcsolat az aranymetszés és a természet között? Hogyan jelenik meg a geometria az élőlények növekedésében? Milyen formák találhatóak az ember finomabb testeiben? Szakrális Geometriával kapcsolatos, látványos videók az internetről.

A GEOMETRIA MESTEREI
Tovább +

A GEOMETRIA MESTEREI

Kik azok a meghatározó személyek, akik új nézeteikkel hozzájárultak a tudományok átszellemesítéséhez? Milyen új felfedezéseket tettek? Antropozófusok és kortárs tudósok, tanítók akiknek merőben más a geometriához való viszonyuk.

TÉMÁHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖNYVEK
Tovább +

TÉMÁHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖNYVEK

Hogyan lehet geometriailag leírni az érzékfeletti síkok szerkezetét? Hogyan jelennek meg a bolygómozgások a növények növekedésében? Mi az összefüggés a naprendszer és az ember felépítése között? Főleg antropozófiával kapcsolatos geometriai témájú könyvek gyűjteményét találod itt, mellyek sajnos magyarul nem elérhetőek.

<span style='font-size:50%;line-height:10%;'>TANFOLYAM – 2019. aug. 3-4. - Budapest (Szo-V 9-16-ig)<br/><!-- alap --><br/></span>SZAKRÁLIS GEOMETRIA TANFOLYAM -<br/>A tér és a formák titkai
Tovább +

TANFOLYAM – 2019. aug. 3-4. - Budapest (Szo-V 9-16-ig)

SZAKRÁLIS GEOMETRIA TANFOLYAM -
A tér és a formák titkai

Érdekel a szellemiség és a geometria kapcsolata? Lenyűgöznek a piramisok? Ősi szimbólumok összefüggései érdekelnek? Építenél különleges testeket? Ismerd meg újfajta, kreatív módon a geometriát! A tanfolyamon geometriai folyamatokat és szerkesztéseket szellemi szempontból vizsgálunk

<span style='font-size:50%;line-height:10px;'>WORKSHOP – hamarosan.<!-- viz --><br/></span>TERMÉSZETES FORMÁK TITKAI - Víz ritmizálás organikus formák segítségével
Tovább +

WORKSHOP – hamarosan.
TERMÉSZETES FORMÁK TITKAI - Víz ritmizálás organikus formák segítségével

Hogyan érdemes áramoltatni a vizet? • Hogyan hat a növények növekedésére a vizalizált víz? • Ritmus és a víz kapcsolata A pár órás foglalkozás alatt organikus csobogókat formázunk agyagból majd a végén vizet áramoltatunk rajtuk. Ha egy igazán érdekes és izgalmas foglalkozásra vágysz, akkor várunk szeretettel!

<span style='font-size:50%;line-height:10px;'>WORKSHOP – 2018. ősz (Sz-V) <!-- rozsa --><br/></span>RÓZSAABLAKOK TITKAI - Gótikus mandalák nyomában
Tovább +

WORKSHOP – 2018. ősz (Sz-V)
RÓZSAABLAKOK TITKAI - Gótikus mandalák nyomában

ÚJ TEMATIKA! – Üvegfestészet és Szakrális geometria workshop
Ezen a különleges, egész napos hétvégi foglalkozáson röviden megismerkedünk a rózsaablakok történetével, geometriájával, üvegfestészettükkel, majd a középkori elvek betartásával mintákat szerkesztünk és festünk is.

<span style='font-size:50%;line-height:10px;'>WORKSHOP – 2016. nyár<!-- foldanya --><br/></span>FÖLDANYA TITKAI -<br/>Ősi szent helyek kapcsolata
Tovább +

WORKSHOP – 2016. nyár
FÖLDANYA TITKAI -
Ősi szent helyek kapcsolata

Létezett-e kapcsolat az ősi kultúrák között? • Ősi mértékegységek és a föld mérete közötti összefüggések • Gízai piramisok A pár órás foglalkozás alatt egyedülálló módon egy különleges földömb felületén szerkesztünk gömbi körző és gömbi vonalzó segítségével. Eközben ősi szakrális helyek elhelyezkedését és kapcsolatát vizsgáljuk.

SZAKRÁLIS GEOMTETRIA A GYAKORLATBAN – www.csobogomuhely.hu
Tovább a Csobogó Műhely honlapjára +

SZAKRÁLIS GEOMTETRIA A GYAKORLATBAN – www.csobogomuhely.hu

Mindig is a gyakorlati alkalmazása érdekelt a Szakrális Geometriának, ezért foglalkozom a víz természetes áramoltatásával is. Ennek gyümölcse a Csobogó Műhely honlapja.
Ezek a kerti csobogók a formájuk és kiképzésük révén a vizet speciális módon áramoltatják. Antropozófus tudósok a 70-es években fedezték fel, hogy ha a vizet megfelelő formák segítségével lemniszkáta szerűen (fektetett nyolcas) áramoltatják, úgy az ismét visszanyeri vitalitását. Ha ilyen módon kezelt vízzel öntözzük a növényeket, úgy az jótékonyan kihat a növekedésükre, melyet számtalan tudományos kísérlettel is igazoltak.

Szeretnél emailt kapni az előadásokról és az induló tanfolyamokról?

VISSZA