Jobb agyféltekés rajztanfolyam

Hogyan lehet négy nap alatt megtanulni rajzolni?
A legtöbb ember az általános iskolában évekig tanulja, hogyan kell rajzolni, de a legtöbben a pálcikaemberen sem jutnak túl. Hogyan lehet ez?  A rajz nem hasonlít, pedig nagyon szeretné. Valahol él Önben a vágy, hogy lerajzoljon dolgokat, tárgyakat, de a rajz nem lesz elég szép. Sok esetben csak néhány apró módosítás választja el a rajzot attól, hogy tényleg hasonlítson a modellre. De mégis, hol a hiba? Tulajdonképpen ott, hogy nem azt látjuk, ami a szemünk előtt van, hanem azt, amit az agyunk látni akar. A beérkező információból a feldolgozás közben az agy megváltoztatja, átalakítja, bizonyos esetekben visszautasítja a látott képeket. Például van úgy, hogy keresünk valamit, de nem találjuk, és miután már mindent átkutattunk, akkor jövünk rá, hogy ott van az orrunk előtt.

A megoldás kulcsa a látásmódban van.  a látásmód megváltoztatása tanulható folyamat. Tudatosabban kell megtanulnunk látni.

Először is meg kell tanulnunk meglátni az adott dolgot. Az átlagember figyelme felszínes, gyors. Ha egy arcon az orr árnyékát le szeretnénk rajzolni, meg kell figyelnünk annak szélességét, magasságát, alakját, színét. Az első feladat tehát a látás direktebbé tétele. Ehhez meg kell ismernünk a gondolkodás alpjait, és az agyféltekék működését.

Másodikként meg kell szabadulnunk bizonyos sztereotípiáktól. rajztanfolyamGyerekkorban a legtöbb ember nagyon szép rajzokat készített. Ezek a gyermeki világot tökéletesen ábrázolták, nem volt gond fát, virágot, királykisasszonyt rajzolni. 
Felnőtt korban azonban felnőttes dolgokat szeretnénk rajzolni, de ha leülünk alkotni, sokszor előjönnek a gyermekkorban begyakorolt minták, amelyek szépek ugyan, de nem alkalmasak a világ élethű ábrázolására.

Harmadikként szükségünk van néhány remekül alkalmazható gyakorlati technikára.

A jobb agyféltekés rajztanfolyam a fenti készségek elsajátítására alapozott négy napos intenzív kurzus, mely alatt a hallgatók egy olyan szintre juthatnak el, hogy a végén képesek lesznek saját protréjuk lerajzolására, valamit bepillantást nyerhetünk a modell utáni rajzolás alapjaiba is. Hogy miért pont portré? Hát mert az az egyik legnehezebb, és ha az sikerül a megtanult módszerekkel mást is le tud rajzolni.

 

A jobb agyféltekés rajztanfolyamot mindenkinek ajánljuk, akik kezdők, de szeretnének megtanulni, valamint azoknak is, akik már eljutottak valamilyen szintre, de szeretnének csiszolni a tudásukon.

 

A jobb agyféltekés rajztanfolyam
4 nap (30 óra)
Tanfolyamvezető: Szabó Norbert
Helyszín: 6.ker Bajnok u. 12.
Jelentkezés a Napfényes Élet Alalpítványnál

 

Nézze meg a galériát a rajztanfolyamok.hu-n…

A jobb agyféltekés rajztanfolyam után a hallgatóknak lehetősége van önmagukat továbbfejleszteni.

A festészet iránt érdeklődőknek a festészet alapjai festőtanfolyamot ajánljuk Szabó Norbert vezetésével.

A tanfolyamok végeztével rajztudását a havi rendszerességű jobb agyféltekés rajzklubokon fejlesztheti, melyen sok új technikával ismerkedhetnek meg a  résztvevők.

További információk az induló tanfolyamokról és a jelentkezésről:

www.rajztanfolyamok.hu


Az alábbi képet egy hallgatónk készítette a tanfolyam negyedik napjánLÁTVÁNYOS VIDEÓK
Tovább +

LÁTVÁNYOS VIDEÓK

Mi a kapcsolat az aranymetszés és a természet között? Hogyan jelenik meg a geometria az élőlények növekedésében? Milyen formák találhatóak az ember finomabb testeiben? Szakrális Geometriával kapcsolatos, látványos videók az internetről.

A GEOMETRIA MESTEREI
Tovább +

A GEOMETRIA MESTEREI

Kik azok a meghatározó személyek, akik új nézeteikkel hozzájárultak a tudományok átszellemesítéséhez? Milyen új felfedezéseket tettek? Antropozófusok és kortárs tudósok, tanítók akiknek merőben más a geometriához való viszonyuk.

TÉMÁHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖNYVEK
Tovább +

TÉMÁHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖNYVEK

Hogyan lehet geometriailag leírni az érzékfeletti síkok szerkezetét? Hogyan jelennek meg a bolygómozgások a növények növekedésében? Mi az összefüggés a naprendszer és az ember felépítése között? Főleg antropozófiával kapcsolatos geometriai témájú könyvek gyűjteményét találod itt, mellyek sajnos magyarul nem elérhetőek.

<span style='font-size:50%;line-height:10%;'>TANFOLYAM – 2019. aug. 3-4. - Budapest (Szo-V 9-16-ig)<br/><!-- alap --><br/></span>SZAKRÁLIS GEOMETRIA TANFOLYAM -<br/>A tér és a formák titkai
Tovább +

TANFOLYAM – 2019. aug. 3-4. - Budapest (Szo-V 9-16-ig)

SZAKRÁLIS GEOMETRIA TANFOLYAM -
A tér és a formák titkai

Érdekel a szellemiség és a geometria kapcsolata? Lenyűgöznek a piramisok? Ősi szimbólumok összefüggései érdekelnek? Építenél különleges testeket? Ismerd meg újfajta, kreatív módon a geometriát! A tanfolyamon geometriai folyamatokat és szerkesztéseket szellemi szempontból vizsgálunk

<span style='font-size:50%;line-height:10px;'>WORKSHOP – hamarosan.<!-- viz --><br/></span>TERMÉSZETES FORMÁK TITKAI - Víz ritmizálás organikus formák segítségével
Tovább +

WORKSHOP – hamarosan.
TERMÉSZETES FORMÁK TITKAI - Víz ritmizálás organikus formák segítségével

Hogyan érdemes áramoltatni a vizet? • Hogyan hat a növények növekedésére a vizalizált víz? • Ritmus és a víz kapcsolata A pár órás foglalkozás alatt organikus csobogókat formázunk agyagból majd a végén vizet áramoltatunk rajtuk. Ha egy igazán érdekes és izgalmas foglalkozásra vágysz, akkor várunk szeretettel!

<span style='font-size:50%;line-height:10px;'>WORKSHOP – 2018. ősz (Sz-V) <!-- rozsa --><br/></span>RÓZSAABLAKOK TITKAI - Gótikus mandalák nyomában
Tovább +

WORKSHOP – 2018. ősz (Sz-V)
RÓZSAABLAKOK TITKAI - Gótikus mandalák nyomában

ÚJ TEMATIKA! – Üvegfestészet és Szakrális geometria workshop
Ezen a különleges, egész napos hétvégi foglalkozáson röviden megismerkedünk a rózsaablakok történetével, geometriájával, üvegfestészettükkel, majd a középkori elvek betartásával mintákat szerkesztünk és festünk is.

<span style='font-size:50%;line-height:10px;'>WORKSHOP – 2016. nyár<!-- foldanya --><br/></span>FÖLDANYA TITKAI -<br/>Ősi szent helyek kapcsolata
Tovább +

WORKSHOP – 2016. nyár
FÖLDANYA TITKAI -
Ősi szent helyek kapcsolata

Létezett-e kapcsolat az ősi kultúrák között? • Ősi mértékegységek és a föld mérete közötti összefüggések • Gízai piramisok A pár órás foglalkozás alatt egyedülálló módon egy különleges földömb felületén szerkesztünk gömbi körző és gömbi vonalzó segítségével. Eközben ősi szakrális helyek elhelyezkedését és kapcsolatát vizsgáljuk.

SZAKRÁLIS GEOMTETRIA A GYAKORLATBAN – www.csobogomuhely.hu
Tovább a Csobogó Műhely honlapjára +

SZAKRÁLIS GEOMTETRIA A GYAKORLATBAN – www.csobogomuhely.hu

Mindig is a gyakorlati alkalmazása érdekelt a Szakrális Geometriának, ezért foglalkozom a víz természetes áramoltatásával is. Ennek gyümölcse a Csobogó Műhely honlapja.
Ezek a kerti csobogók a formájuk és kiképzésük révén a vizet speciális módon áramoltatják. Antropozófus tudósok a 70-es években fedezték fel, hogy ha a vizet megfelelő formák segítségével lemniszkáta szerűen (fektetett nyolcas) áramoltatják, úgy az ismét visszanyeri vitalitását. Ha ilyen módon kezelt vízzel öntözzük a növényeket, úgy az jótékonyan kihat a növekedésükre, melyet számtalan tudományos kísérlettel is igazoltak.

Szeretnél emailt kapni az előadásokról és az induló tanfolyamokról?

VISSZA