2024. április 17. (Sze) 18:00
Napfényes Rendezvényterem • 1053 Budapest, Ferenciek tere 2.

napfenyesetterem.hu/napfenyes-programok

Sokakat foglalkoztat az egyiptomi és más piramisok rejtélye. Számtalan elképzelés és elmélet kering az építésükkel, a funkciójukkal és az építőikkel kapcsolatban. Az előadáson alaposan körbejárjuk ezeknek a különleges építményeknek a témáját, valamint megvizsgáljuk a különböző tudományos elméletek és más elképzelések igazságtartalmát.

Az előadó közvetlenül Egyiptomi kutatóútjáról hazatérve fogja tartani előadását, beszámolva a legfrissebb eredményekről és összefüggésekről!

Az előadáson sok különleges dolog hangzik el a piramisokkal kapcsolatosan. 

  • Archeogeodézia és geotronika
  • A piramisok rejtélye – Hogyan építhették és mi alapján tájolhatták őket?
  • Hogyan tanulmányozhatók a Föld meghatározó energiaörvényei és csakrái?
  • Hol találhatók Egyiptom kiemelt energetikájú pontjai és hogyan lehet meghatározi az elhelyezkedésüket?
  • Hogyan kapcsolódnak a Gízai piramisok a Pilishez?
  • Piramisok energetikája és hatása

Minden, ami a könyvekből kimaradt…

Komáromy Zoltán (szakralisgeometria.hu) vetítéssel egybekötött előadása.

 

napfenyesetterem.hu/napfenyes-programok
Korábban elhangzott előadások listája
Egypitom titkai - piramisok
Online jegyvásárlás

Ízelítő videó az előadáshoz

Fotók a pilisi előadásról

A pilisi előadás videója

Komáromy Zoltán

Komáromy Zoltán

1978-ban születtem Budapesten. Már gyermekkoromban is érdeklődést mutattam a rajzolás iránt, előszeretettel rajzoltam geometrikus formákat. Elmélyülten tudtam játszani az akkori építő játék készlettekkel. Kisiskolásként legfiatalabbként többedmagammal rövid repülőutat is nyertem egy a Malév által meghirdetett rajzpályázaton, azóta is él bennem az alkotási vágy. Grafikusként dolgozom a Napfényes Élet Alapítványnál, mellette szabadidőmben organikus csobogókat is tervezek, készítek.

Váradi Tibor révén ismerkedtem meg az antropozófikus szellemtudománnyal. Egy idő után a munkám során felmerült bennem, hogy bizonyos formák, szimbólumok, térbeli testek mit jelentenek, és milyen szellemi tartalmakat hordoznak. Tudni szerettem volna, hogyan lehetne belevinni a szakmai életembe a szellemtudományi tanításokat. Sokáig kutattam, tanulmányoztam külföldi tudósok munkásságát e téren (pl. Rudolf Steiner, Paul Schatz, George Adams, Lawrence Edwards, Helmut Warm, Drunvalo Melkizedek) majd az idő közben egyre gyarapodó tapasztalataim  és meglátásaim alapján egy olyan kreatív tanfolyamot állítottam össze, ami szerkesztéseken, térbeli építésen, rajzoláson és modellezésen keresztül világít rá szellemtudományi összefüggésekre. 2010 óta tartok szakrális geometria tanfolyamokat különböző témákban illetve rendszeresen publikálok az alapítvány Manifesztum című holisztikus folyóiratában, valamint előadásokat is tartok. Többször is részt vettem és veszek az angliai (Nailsworth-i) antropozófus projektív geometria konferenciákon, ahol előadásokat és prezentációkat tartottam a témában.

Legutóbbi kutatásaim eredményeit gyakorlatias módon adom át a tanfolyamokban az érdeklődőknek. Többek közt tanulmányoztam az Országház arányrendszerét és felépítését is, ahol elsőként fedtem fel Steindl Imre ezidáig “ismeretlen tervét”, az Országházunkat meghatározó formai alapelveket. Az időközben összegyűlt írásaimból és kutatási anyagaimból könyvet írtam, mely 2022. decemberében jelent meg. A téma iránti érdeklődést jól mutatja, hogy az első kiadás egy hónap alatt fogyott el. 

A könyv második részét, mely a pilisi epicentrummal és a Föld csakrarendszerével fogalkozik 2024. decemberére tervezem megjelentetni.