A nagy érdeklődésre való tekintettel újra megismételjük az előadást, kibővített tartalommal az új kutatások fényében!

21. Napfényes Fesztivál • MOM Kulturális Központ – Budapest, Csörsz u. 18, 1124
www.napfenyesfesztival.hu

2024. június 9. (V) 17:30

Komáromy Zoltán, a Szakrális geomteria c. könyv szerzőjének látványos vetítéssel egybekötött előadása

Ízelítő a témákból:
• Hogyan őrzi székesegyházaink elhelyezkedése és kialakítása az ősi tudást?
• Mi a láthatatlan kapcsolat kontinensünk templomai között?
• Mi az összefüggés a pilisi szívcsakra és a francia katedrálisok között?
• Miként tanulmányozhatók a Föld meghatározó energiaörvényei?
• Archeogeodézia és geotronika – mérések és eredmények

Habár már sokat tudunk a középkori katedrálisokról, mégis sokminden rejtve marad a kutatók előtt. A megjelenésük oka, a formaviláguk és az elhelyezkedésük is megannyi titkot rejt még magában. Ha megismerjük a Föld különleges energetikai rendszerét és a mögötte meghúzódó geometriai szabályszerűséget, úgy felfedezhetjük azokat a láthatatlan erővonalakat, melyeken keresztül egymáshoz kapcsolódnak többek között a bazilikák és a katedrálisok. Egy új világ nyílik meg számunkra, melyet a szakrális geometria alkalmazása révén ismerhetünk meg.

Az eddigi előadásokon már megismerhettük a Pilisben található planetáris szívcsakra felépítését és kapcsolatrendszerét. Most tovább tágítjuk vizsgálódásunk területét, és Európa rejtélyes energetikai központjait fogjuk megvizsgálni, valamint azok egymáshoz való viszonyát. Ezen az előadáson is sok olyan információ fog elhangozni, melyek máshol nem lelhetők fel…

Ha érdekelnek a középkor titkai, rejtélyes összefüggései, akkor várunk szeretettel!

napfenyesprogramok.hu
Korábban elhangzott előadások listája
Szakrális Geometria Logo Nyitóoldal Előadások Tanfolyamok Könyvek, cikkek Kapcsolat Katedrálisok titkai – szakrális geometriával Európa csakrapontjai mentén
Online jegyvásárlás

Fotók a pilisi előadásról

Komáromy Zoltán

Komáromy Zoltán

1978-ban születtem Budapesten. Már gyermekkoromban is érdeklődést mutattam a rajzolás iránt, előszeretettel rajzoltam geometrikus formákat. Elmélyülten tudtam játszani az akkori építő játék készlettekkel. Kisiskolásként legfiatalabbként többedmagammal rövid repülőutat is nyertem egy a Malév által meghirdetett rajzpályázaton, azóta is él bennem az alkotási vágy. Grafikusként dolgozom a Napfényes Élet Alapítványnál, mellette szabadidőmben organikus csobogókat is tervezek, készítek.

Váradi Tibor révén ismerkedtem meg az antropozófikus szellemtudománnyal. Egy idő után a munkám során felmerült bennem, hogy bizonyos formák, szimbólumok, térbeli testek mit jelentenek, és milyen szellemi tartalmakat hordoznak. Tudni szerettem volna, hogyan lehetne belevinni a szakmai életembe a szellemtudományi tanításokat. Sokáig kutattam, tanulmányoztam külföldi tudósok munkásságát e téren (pl. Rudolf Steiner, Paul Schatz, George Adams, Lawrence Edwards, Helmut Warm, Drunvalo Melkizedek) majd az idő közben egyre gyarapodó tapasztalataim  és meglátásaim alapján egy olyan kreatív tanfolyamot állítottam össze, ami szerkesztéseken, térbeli építésen, rajzoláson és modellezésen keresztül világít rá szellemtudományi összefüggésekre. 2010 óta tartok szakrális geometria tanfolyamokat különböző témákban illetve rendszeresen publikálok az alapítvány Manifesztum című holisztikus folyóiratában, valamint előadásokat is tartok. Többször is részt vettem és veszek az angliai (Nailsworth-i) antropozófus projektív geometria konferenciákon, ahol előadásokat és prezentációkat tartottam a témában.

Legutóbbi kutatásaim eredményeit gyakorlatias módon adom át a tanfolyamokban az érdeklődőknek. Többek közt tanulmányoztam az Országház arányrendszerét és felépítését is, ahol elsőként fedtem fel Steindl Imre ezidáig “ismeretlen tervét”, az Országházunkat meghatározó formai alapelveket. Az időközben összegyűlt írásaimból és kutatási anyagaimból könyvet írtam, mely 2022. decemberében jelent meg. A téma iránti érdeklődést jól mutatja, hogy az első kiadás egy hónap alatt fogyott el. 

A könyv második részét, mely a pilisi epicentrummal és a Föld csakrarendszerével fogalkozik 2024. decemberére tervezem megjelentetni.