Napfényes Rendezvényterem • 1053 Budapest, Ferenciek tere 2.
2016. október 6. csütörtök • 18:30–20:00

Az ősi szent helyek titkai látszólag a múlt homályába vesznek.  Csakhogy a Szakrális geometria révén megszólalnak a titokzatos építmények…

  • Vajon létezik a föld szakrális térképe?
  • Milyen összefüggés van az ősi építmények között?
  • Miért építettek piramisokat szinte minden kontinensre?
  • Hogyan épülhettek ezek a hatalmas építmények?
  • Természetes képződmények vagy emberi alkotások a boszniai piramishegyek?
  • Kapcsolódnak a boszniai- és a kínai piramishegyek a Kheopsz-piramishoz?
  • Ember alkotta vagy természetes képződmények a japánban talált víz alatti építmények?
  • Milyen matematikai és geometriai tudásról árulkodnak ezek az épületek?

Látványos, különleges előadás elfeledett tikokról és összefüggésekről.

napfenyesprogramok.hu

Komáromy Zoltán

Komáromy Zoltán

1978-ban születtem Budapesten. Már gyermekkoromban is érdeklődést mutattam a rajzolás iránt, előszeretettel rajzoltam geometrikus formákat. Elmélyülten tudtam játszani az akkori építő játék készlettekkel. Kisiskolásként legfiatalabbként többedmagammal rövid repülőutat is nyertem egy a Malév által meghirdetett rajzpályázaton, azóta is él bennem az alkotási vágy. Grafikusként dolgozom a Napfényes Élet Alapítványnál, mellette szabadidőmben organikus csobogókat is tervezek, készítek.

Váradi Tibor révén ismerkedtem meg az antropozófikus szellemtudománnyal. Egy idő után a munkám során felmerült bennem, hogy bizonyos formák, szimbólumok, térbeli testek mit jelentenek, és milyen szellemi tartalmakat hordoznak. Tudni szerettem volna, hogyan lehetne belevinni a szakmai életembe a szellemtudományi tanításokat. Sokáig kutattam, tanulmányoztam külföldi tudósok munkásságát e téren (pl. Rudolf Steiner, Paul Schatz, George Adams, Lawrence Edwards, Helmut Warm, Drunvalo Melkizedek) majd az idő közben egyre gyarapodó tapasztalataim  és meglátásaim alapján egy olyan kreatív tanfolyamot állítottam össze, ami szerkesztéseken, térbeli építésen, rajzoláson és modellezésen keresztül világít rá szellemtudományi összefüggésekre. 2010 óta tartok szakrális geometria tanfolyamokat különböző témákban illetve rendszeresen publikálok az alapítvány Manifesztum című holisztikus folyóiratában, valamint előadásokat is tartok. Többször is részt vettem és veszek az angliai (Nailsworth-i) antropozófus projektív geometria konferenciákon, ahol előadásokat és prezentációkat tartottam a témában.

Legutóbbi kutatásaim eredményeit gyakorlatias módon adom át a tanfolyamokban az érdeklődőknek. Többek közt tanulmányoztam az Országház arányrendszerét és felépítését is, ahol elsőként fedtem fel Steindl Imre ezidáig “ismeretlen tervét”, az Országházunkat meghatározó formai alapelveket. Az időközben összegyűlt írásaimból és kutatási anyagaimból könyvet írtam, mely 2022. decemberében jelent meg. A téma iránti érdeklődést jól mutatja, hogy az első kiadás egy hónap alatt fogyott el. 

A könyv második részét, mely a pilisi epicentrummal és a Föld csakrarendszerével fogalkozik 2024. decemberére tervezem megjelentetni.